Nalagam

Zabavne igre, ki se jih lahko z otrokom igrate doma

Odločili ste se, da boste zabavno preživeli dan doma. Kaj vse lahko počnete z otrokom, da vam čez pet minut ne bo tarnal, da mu je dolgčas?

Potapljajte ladjice
Se spomnite igre potapljanje ladjic? Potrebujete le svinčnik in papir ter naj se zabavna igra začne. Kdo bo prej potopil ladjo, ki zavzame pet polj? Komu bo uspelo potopiti vse ladjice?

Telefončki
Vsi skupaj se posedite in naj vam otrok na uho zašepeta poved, vi jo prav tako zašepetajte naprej drugemu otroku na uho in tako naprej. Bo očka na koncu povedal izvirno sporočilo ali pa se boste vsi na koncu smejali, ker bo nastala poved brez repa in glave?

Zgradite stolp iz kock
Postavljanje visokih stolpov iz kock je izvrstna ideja. Tistemu, ki uspe zgraditi najvišjega, je absolutni zmagovalec.

Postanite čarovnik
Prelevite se v čarovnika in pod en kozarec izmed treh skrijte kovanec, otrok pa naj ugiba, kje se skriva. Na skrivaj lahko kovanec tudi odstranite in otrok bo mislil, da ste ga resnično začarali, da je izginil.

Družabne igre in sestavljanke
Na sestavljankah in družabnih igrah se nabira prah? Čas je, da jih privlečete na dan. Vsakdo naj izbere najljubšo in urice smeha so zagotovljene.

Joga tudi za otroke
Obiskujete jogo? Približajte otroku vaje na igriv način ter mu dajte možnost, da občuti svoje telo, se osredotoči na izvajanje in sprosti.

Ustvarjajte
Če ste shranjevali tulce od toaletnega papirja, potem lahko iz njih izdelate različne živalce ter priredite lutkovno predstavo. Uporabite tempera barve, kolaž papir, vrvice, škarje in lepilo ter ustvarite unikatne igrače.

Organizirajte tekmo
Na sredino sobe postavite koš za smeti, iz papirja in lepilnega traku oblikujte žogico. Kdo bo z največje razdalje največkrat zadel koš? Imate v družini rojenega košarkarja?

Skrivalnice
Otroci se zelo radi skrivajo. Če jim boste dovolili, da se skrijejo tudi v garderobno omaro in shrambo, boste poželi navdušenje. Iskanje naj poteka v vseh sobah, da bo res fantastično. Skrivate lahko tudi samo en predmet in otroku, ko je daleč proč od njega, recite: ''Mrzlo!'' Ko pa se mu približa, pa zakličite: ''Vroče!''

Kje je zaklad?
Otroci obožujejo lov na zaklad, še posebej, če je na koncu nekaj sladkega. Skrijte majhne čokoladice in se navihano smehljajte, ko bodo tuhtali, kam ste 'zakopali' zaklad. Namignite jim, da se vam lahko prikupijo in dobijo namig, kje se nahaja, če vam dajo poljubček.

Avtor: N.K. 

Photo by Pexels