Nalagam

Varuška na poroki

Imajo vaši prijatelji, sodelavci in sorodniki, ki jih boste povabili na poročno slavje tudi majhne otroke? Za vas imamo odlično idejo, kako se boste lahko zabavali, ne da bi ves čas skrbeli za najmlajše. Umislite si varuško na poroki, poskrbela bo, da bo tudi za njih nepozaben dan in vas ne bodo priganjali, da bi radi že šli domov.

Bliža se vaš dan, ko boste svojemu partnerju prisegli večno zvestobo? V organizacijo poroke vključite tudi iskanje varuške, ki bo skrbela za otroke svatov. Zabeležite si, koliko otrok bo in koliko so stari, nato pa poiščite osebo, ki ima rada otroke, ki jih bo skrbno varovala, medtem ko boste vi nazdravljali in plesali. Mogoče imate varuško, ki občasno pazi na vaše otroke, ko se vi zamudite na sestanku v službi? Povprašajte jo, ali bi bila pripravljena animirati gručo otrok na poročnem slavju.

Varuški zaupajte, kdaj se začne poročno slavje in skupaj vnaprej v dvorani, kjer boste praznovali, uredite kotiček, ki bo namenjen le otrokom.

Ustvarjanje
Domislita se aktivnosti, jih prilagodita starosti otrok in pripravita vse pripomočke. Skupaj z varuško lahko ustvarjajo, izdelajo majhna darilca za nevesto in ženina, tako da že od doma prinesite lepila, škarje, vrvice, majhne škatle, tulce, kolaž papir ... Mogoče lahko s flomastri ali tempera barvami barvajo na kamenčke ali risalne liste, lahko pa natisneta tudi veliko pobarvank z različnimi motivi.

Igranje družabnih iger
Družabne igre so vedno super ideja, zato pripravita veliko različnih, pomembno je le, da so prilagojene starosti otrok. Ni nujno, da se vsi igrajo eno določeno, varuška jih lahko razdeli po skupinah in se potem zamenjajo, tako se nihče ne bo naveličal in pobegnil staršem v naročje.

Plesni živ žav
Seveda lahko na začetku slavja kakšno uro namenite tudi otroškemu živ žavu in glasbeniki igrajo le za njih. Boste videli, kako spretni so mali plesalci, skupaj se lahko naučijo plesno koreografijo in se z njo predstavijo odraslim. Prepričani smo, da bodo poželi velik aplavz.

Športne igre
Če so pred gostilno ali dvorano, kjer poteka poročno slavje, tudi igrala ali športno igrišče, jih izkoristite. Varuška lahko odpelje otroke tudi na svež zrak, da se malce razmigajo, še več, lahko jim pripravi športni poligon ali pa obudi spomin na stare igre, kot so Med dvema ognjema, Pepček, Kdo se boji črnega moža, Ali je kaj trden ta vaš most, Kradenje zemlje in Ristanc.

Lov na zaklad
Lov na pravi zaklad je lahko prav zabaven! Skrijte majhna darilca presenečenja za najmlajše svate in naj jih zavzeto iščejo, vi pa zraven govorite: ''Mrzlo ... toplo ... vroče.''

Fotografiranje s smešnimi pripomočki
Prav tako lahko pod budnim očesom varuške organizirate fotografiranje najmlajših z raznimi smešnimi pripomočki, smeh bo zagotovljen. Otroci bodo uživali v poziranju, pačenju, kremženju ... z raznimi klobučki, očali, brki, tiarami ... Ni nujno, da vam vse to v objektiv ujame profesionalni fotograf, lahko to vlogo prevzame varuška, po drugi starni pa vedite, da otroci obožujejo delanje selfiejev.

Lutkovna predstava
Mogoče lahko skupaj pripravijo lutkovno predstavo in nastopajo pred gosti. Ročne lutke lahko prinesete s sabo, lahko pa jih izdelajo sami in se domislijo scenarija. Varuška lahko povabi k organiziranju lutkovne predstave vse otroke ali samo tiste, ki so željni nastopanja, ostali se lahko prelevijo v odlične pomočnike.

Branje pravljice
Ko bodo utrujeni, jih lahko varuška povabi k poslušanju pravljice, a za takšno aktivnost morate že vnaprej načrtovati kotiček, v katerem se ne bo slišala bučna glasba. Otrokom lahko tudi postavite mini knjižnico, v kateri bodo imeli knjige ves čas na dosegu rok. Zraven položite udobne sedalne vreče, blazine, na katere se bodo ulegli in se potopili v svet domišljijskih junakov.

Mini kino
Kdo pravi, da ne morejo otroci imeti na poroki tudi mini kina?! Izberite najbolj aktualen animirani film in jim ga zavrtite. Po ogledu se lahko z varuško pogovarjajo o tem, kaj jim je bilo všeč in narišejo kakšno risbico ali pobarvajo pobarvanko z junakom, ki je nastopal v njem.

Koš igrač
Na poročnem slavju so dobrodošle tudi igračke za najmlajše. Zberite čim več različnih: kocke, avtomobilčke, lutke, plišaste igračke ... s katerimi si bodo popestrili urice, med poročnim slavjem.

Tako ... ne pozabite na poroko povabiti tudi varuške, kajti tako boste lahko vi in vaši gostje brezskrbno uživali, ker boste vedeli, da je za otroke odlično poskrbljeno, da so v varnih rokah in se imajo več kot fantastično.

Avtor: N.K. 

Photo by Emma Bauso from Pexels