Nalagam

Varuška lahko organizira tudi najboljšo rojstnodnevno zabavo

Presenečeni boste, na kaj vse morate misliti, ko organizirate večjo rojstnodnevno zabavo za malčka. Če načrtovanja nikakor ne morete umestiti med svoje vsakodnevne službene, starševske in gospodinjske obveznosti, ne obupajte, to nikakor ne sme pomeniti, da otrok letos ne bo imel praznovanja. Za pomoč prosite varuško, ki lahko namesto vas opravi vse delo, tako da bodo tako slavljenec in mali gosti na koncu več kot zadovoljni.

Z varuško morate doreči, kakšen proračun za zabavo ima in na podlagi tega se bo lahko lotila raziskovanja med različnimi ponudniki. Prverila bo, kaj ponujajo, kako velik prostor, koliko povabljencev je lahko prisotnih, ali so v paket praznovanja vključena vabila, vodena animacija, darilo za slavljenca, pogostitev, fotografiranje, okrasitev dvorane ... Lahko pa seveda razmislite tudi o možnosti, da organizira zabavo kar doma za hišo, če imate dovolj prostora, da bodo otroci lahko tekali naokrog.

Varuška naj ima dovolj časa, da organizira fantastično zabavo za vašega otroka, zato z njo skličite sestanek veliko prej pred praznovanjem. Določita dan praznovanja, ki po vašem mnenju ustreza, da se bo lahko na vabilo odzvalo čim več povabljencev. Imejte v mislih popoldanske ure, ampak ne preveč pozne, ker mlajši otroci lahko postanejo zaspani, utrujeni in jim takrat zbava ni zanimiva, ali vikend praznovanje. Pomislite, kaj ustreza družinam, ki bodo prišle na pogostitev.

Če imate z nekaterimi društvi, igralnicami ali podjetji že izkušnje, ji svetujte, na koga naj se obrne in se zmeni za praznovanje, lahko pa ji pustite proste roke in mogoče bo prav njena organizacija pripeljala do čarobne zabave. Pri izbiri lokacije naj jo vodi dejstvo, da je tam dovolj varno za otroke, da so igrala brezhibna, da ni v bližini ceste, da niso otroci ves čas na soncu itd.

Zaupajte ji seznam povabljencev in njihove naslove, tako da lahko varuška poskrbi za napis, oblikovanje in pošiljanje vabil. Opozorite jo, da jih mora poslati dovolj zgodaj, da si vsi vnaprej zabeležijo datum rojstnodnevnega praznovanja in takrat ne načrtujejo drugih družinskih dogodkov.

Namignite ji, kaj ima vaš otrok rad, kaj ga zanima, v čem uživa, tako da mu bo tema zabave resnično pisana na kožo. Varuška lahko doma z nešteto pripomočki, okraski in idejami za igro poskrbi, da se mali slavljenec počuti kot v risanki ali filmu. Aktivnosti so lahko prilagojene različno starim otrokom, domiselne in ustrezno dolge. Za zunaj so dobrodošle stare igre, kot so Ristanc, Lovljenje slepe miši in Kradenje Zemlje, razni šporni poligoni, ustvarjalne delavnice ipd. Tudi če se zabava ne bo odvijala doma, pa lahko najde takšno ponudbo, ki bo v njem prebudila gusarja, športnika, pevca ali skrbnika živali.

Dorecite, ali bo za varstvo otrok na rojstnodnevni zabavi skrbela ona kot varuška ali boste najeli dodatnega animatorja - prilagodite se številu otrok, da bodo v vsakem trenutku odraslim na očeh. Staršem lahko takrat, medtem ko se otroci zabavajo ob poučnih in zabavnih igrah, ki jih varuška vodi, brezkrbno odidejo po svojih opravkih ali si privoščijo urico ali dve za razvajanje.

Varuška naj ničesar ne prepusti naključju. Mora imeti načrt B, če rojstnodnevno zabavo zunaj pokvari slaba vremenska napoved. Vedeti mora, kako je z odpovedjo organizirane zabave v primeru otrokove bolezni.

Popolna zabava pa ne sme miniti brez pijače in jedače, ki jo imajo otroci najraje. Varuška naj se dogovori za najboljšo možno postrežbo: naročilo pic, mini sendvičev, narezkov, slanih in sladkih prigrizkov oz. temeljito preveri, kaj je vključeno v ponudbo organizatorja. Pri tem mora vedeti, ali je kdo od otrok alergičen na kakšno živilo in to tudi upoštevati pri končnem naročilu menija za malčke. Nikakor pa ne sme pozabiti na slavno torto, ki je lahko pika na i na tematski zabavi. Če je izvrsrtna slaščičarka, ji prepustite peko, lahko pa jo po otrokovih željah naroči in prevzame v znani mestni slaščičarni.

Dragi starši, ni vam treba imeti vsega pod kontrolo, nekaj lahko prepustite tudi varuški, recimo organiziranje rojstnodnevne zabave za vašega otroka. Prepričani smo, da boste nad njeno izvedbo zadovoljni, otroku pa bo praznovanje ostalo v lepem spominu. In še en namig, varuška naj posname in fotografira zadovoljstvo na otrokovih obrazih, fotografije v družinskem albumu bodo pričale o super zabavi, za katero vi niste izgubili živcev, še preden se je začela.

Avtor: N.K. 

Photo by Ylanite Koppens from Pexels