Nalagam

Najboljše praznovanje z družbo: najemite varuško za otroke

Za svoj ali partnerjev rojstni dan načrtujete zabavo stoletja? Povabili boste vse prijatelje in njihove otroke. Da ne boste nenehno skakali za otroki, najemite varuško, ki bo poskrbela za animacijo najmlajših. Tako boste vsi uživali in se pogovorili s prijatelji o vsem, kar se je zgodilo od zadnjega skupnega srečanja. Otrokom pa bo tudi zabavno in vas ne bodo ves čas držali za roko.

Roko na srce, praznovanje rojstnega dneva z družbo je lahko zelo stresno, če imate majhne otroke, na katere je treba ves čas paziti. Od njih ne morete pričakovati, da bodo ves čas sedeli pri miru, medtem ko boste vi s prijatelji na dolgo in široko obujali spomine. Če bodo na zabavo prišli še drugi otroci, potem si lahko obetajo malce zabave, a če jih boste morali ves čas nadzirati, žal vam ne bo super. Zato je mogoče res odlična ideja, da za zabavo najamete tudi varuško, ki bo najmlajšim pričarala popoln dan ob animaciji, primerni samo za njih.

Koliko otrok in starost: Preverite, kdo od vaših prijateljev namerava s sabo pripeljati otroke in koliko so stari. Varuški zaupajte skupno število in njihova imena.

Aktivnosti: Nato se z varuško pogovorite, katere aktivnosti jim lahko pripravi, primerne samo za njih. Če bo praznovanje na prostem, imate širok nabor športnih aktivnosti, pozanimajte se tudi, ali so tam kakšna igrala, peskovnik ali športno igrišče. Vzemite s sabo različne žoge, loparje za badminton, frizbi, gumitvist, krede ... Ob obsežnem varnem prostoru so dobrodošli tudi poganjalci, skiroji, kolesa, čelade ipd. Varuška lahko organizira tudi kakšne tekmovalne igre, kot na primer: skakanje v velikih krompirjevih vrečah, preskakovanje ovir, skakanje v daljavo in štafeto. Otroke lahko razdeli tudi v skupine, glede na starost, in njim prilagodi dejavnosti.

Če se bo odvijalo v gostilni ali koči, se z lastnikom dogovorite, da načrtuje en manjši prostor tudi za otroke, lahko je v povsem ločenem prostoru ali pa pripravite omizje samo njih zraven vašega. Začetek praznovanja naj bo namenjen spoznavanju, razblinjanju tišine, naj se otroci sprostijo in stkejo nova prijateljstva, nato pa jih povabite k ustvarjanju iz različnih materialov, poslušanju pravljice ali igranju družabnih iger.

Navade otrok: Varuško povabite na razgovor pred slavnim dogodkom in ji opišite, kako ste si zamislili zabavo. Ne pozabite pri prijateljih preveriti, če je kakšen otrok alergičen na določeno živilo, če še vedno nosi plenice, če mora imeti ob sebi ninico itd. Sestavite jedilnik, ki bo pisan na kožo otrokom, varuška pa naj pomaga pri hranjenju malčkov, ki še vedno niso povsem samostojni. Najmlajše lahko tudi pospremi na stranišče in pomaga preprečiti manjše nezgode. Skratka, varuška naj točno ve, kje so otroci v določenem trenutku. Ko želi otrok obiskati mamico in očka v drugem prostoru in z njima poklepetati, naj bo o tem seznanjena.

Prepričani smo, da boste takšno praznovanje rojstnega dneva z največjim navdušenjem rade volje ponovili. Mogoče vašo idejo o varuški uporabijo tudi drugi prijatelji, ko bodo organizirali kakšno zabavo. Vi boste uživali, prav tako otroci, ki jim zagotovo ne bo dolgčas, saj bo varuška za njih pripravila kopico fantastičnih idej za preživljanje uric. Zakaj bi otroci ostali doma in bi za njih doma morali iskati varstvo? Zabava za odrasle je lahko zanimiva tudi za njih, saj bodo spoznali nove otroke, počeli nekaj nadvse privlačnega in malce drugače preživeli soboto ali nedeljo. Ostala jim bo v lepem spominu, vi pa ne pozabite prositi varuške, da dragocene trenutke fotografira.

Avtor: N.K. 

Photo by Edward Eyer from Pexels