Nalagam

Z varuško na smučanje

Odločili ste se, da boste z družino preživeli dan na belih strminah. Ker se ne želite odpovedati smučanju tudi vi, povabite na zimski izlet tudi varuško. Priskočila vam bo na pomoč, vsi skupaj pa se boste brezskrbno zabavali.

 

Navajamo nekaj razlogov, zakaj povabite na smučišče tudi varuško.

 

Veliko otrok – popoln nadzor

 

Varuška je še posebej dobrodošla, če imate več različno starih otrok. Medtem ko bodo nekateri smučali in boste vi pazili na njih, se lahko varuška sanka z najmlajšimi. Tako boste brezskrbni in ne boste letali s smučišča na sankališče. S starejšimi otroki boste lahko varno vozili slalom, ostali pa bodo vriskali pod nazdorom varuške nedaleč stran.

 

Še več animacije

 

Poleg sankanja in smučanja pa sneg prinaša številne druge radosti. Mogoče vi ne poznate vseh zimskih iger, toda varuška ima v rokavu skrite adute. Ko bodo preutrujeni zaradi smučanja, a še vedno ne boste želili zapustiti zasnežene pokrajine, jim bo predstavila igre, ob katerih se bodo smejali na ves glas.

 

Varuška – učiteljica smučanja

 

Preverite, ali ima varuška vaših otrok opravljen tečaj smučanja. To je lahko odlična priložnost, da se otroci naučijo prvih zavojev s smučmi. Prav zagotovo smučanje obvladate tudi sami, a nekaj pametnih nasvetov in spodbude pri najmlajših ne bo odveč. Otrok tako ne bo obupal po prvih neuspelih poskusih, ampak bo željan osvojiti tudi ta šport. Varuška mu bo predstavljala avtorito in bo zbrano ter zagreto sledil njenim navodilom.

 

Pomoč pri odhodu na stranišče

 

Zelo hitro se lahko zgodi, da mora nekdo na stranišče in vi ga morate spremljati. Ker ne morete pustiti drugih samostojno na smučišču, vam tudi pri tem lahko na pomoč priskoči varuška. Otroku lahko pomaga sleči in potem nazaj obleči vso zimsko opremo brez ''mokrih'' nezgod na stranišču. Vi pa imate še vedno druge budno na očeh. Vlogi lahko naslednjič zamenjate.

 

Uspavanje malčka

 

Če imate še dojenčka ali malčka, ki ga vozite v vozičku, ga lahko ob vznožju hriba varuška vozi naokrog. Poskrbi lahko, da je na toplem in da zaspi brez drame. Prav tako ga lahko pomaga nahraniti in tudi animirati, ko je buden. Vi boste še vedno imeli nekaj časa, da se sprostite in uživate v športu, ki ga obožujete. Zakaj bi se mu odpovedali samo zato, ker ste postali mama ali oče?!

 

Zabava tudi za varuško   

 

Smučarski dan je lahko tudi domiselna nagrada za varuško, ki celo leto skrbi za otroke, ko ste vi odsotni. Povabite jo s sabo in ji omogočite, da se tudi ona nekajkrat spusti po stezi za odrasle. Tako ji boste pokazali, da cenite njeno delo, skrbnost in predanost vašim otrokom.

Avtor: N.K. 

Photo by Todd Trapani from Pexels