Nalagam

Kako lahko otroci ostanejo povezani s starimi starši?

Nekateri starši živijo daleč in jih vnuki ne morejo obiskovati vsak dan, zato poiščite načine, kako bodo negovali odnos z njimi. Predlagamo nekaj aktivnosti, s katerimi jim boste pokazali, da niso pozabljeni.

Babici in dedku izjemno veliko pomeni, da vedo, kako odrašča njihov vnuk, kaj doživlja, kaj ga je razveselilo in zaradi česa je potrt. Vse to jima lahko sporočite na različne načine, le malo iznajdljivosti in domišljije potrebujete.

Pokličite po telefonu

Otroci zelo radi klepetajo in klepetajo po telefonu, zato naj večkrat pokličejo babico in dedka po telefonu in jima zaupajo, kaj so počeli čez dan ter nad čem so bili resnično navdušeni.

Pošljite fotografije in posnetke s pomočjo sodobne tehnologije

Stare starše naučite, kako se uporablja novodobna tehnologija in jim s pomočjo nje pošljite fotografije vnukov in družinske selfieje. Prav tako lahko posnamete prve malčkove korake, besede in sporočila, s katerimi jih boste razveselili.

Uporabite video klic

Skype in FaceTime sta popularna načina, s katerima lahko brezplačno komunicirate z njima in jima pokažete, kako vnuki hitro rastejo, kako razigrani so …


Otrok lahko napiše pismo ali razglednico

Če zna otrok pisati, lahko napiše razglednico ali pismo, mogoče lahko starše razveseli s kakšno pesmico, pravljico, ki se je domisli sam.

Otrok lahko pošlje elektronsko pismo in SMS sporočilo

Naučite stare starše, kako se pošilja in prejema elektronsko pošto . Otroci sami jim lahko napišejo kratko ali dolgo pismo s številnimi »emotikoni« in »gifi« ter jim pričarajo nasmeh na obraz. Prav tako si lahko med sabo izmenjujejo SMS sporočila.

Otrok lahko nariše risbico

Otrok lahko nariše posebno risbico za babico in dedka, ki jo lahko pošljete kar po pošti. Tako si lahko doma ustvarita poseben kotiček in ga okrasita z vnukovimi umetninami.

Otroku lahko prek telefona stari starši preberejo pravljico

Pravljica za lahko noč otrokom veliko pomeni in vlogo bralca lahko prevzamejo stari starši. Slišita se lahko kar po mobilnem telefonu, naj jih njihov pomirjajoči glas zaziba v spanec.

Izdelajte poseben foto album za babico in dedka

Bodite ustvarjalni in skupaj z otroki izdelajte foto album za babico in dedka z utrinki z družinskih počitnic. Pošljete ga lahko kar po pošti in ju presenetite s tako izvirnim darilom.

Avtor: N.K. 

Photo by Andrea Piacquadio from Pexels